5 Produktionssteder

Stort forhandlernetværk

Kort leveringstider

Tilpasning mulig

Hvad er ESD sikre paller og hvornår er de vigtige?

esd-veilige-pallet-

Hvad er ESD sikre paller og hvornår er de vigtige?

Paller spiller en vigtig rolle i forbindelse med transport og opbevaring af forskellige varer og råvarer. Fordi lasten på en palle kan variere kraftigt, er der forskellige typer af paller.F.eks. er plastpaller til transport eller opbevaring af friske produkter meget forskellige fra dem, der er beregnet til væsker, pulvere eller gasser. Især for de sidstnævnte typer af last, er der særlige ESD-paller. Hvad er ESD-paller og hvornår er de vigtige?

Hvad betyder ESD?

ESD står for Electro Static Discharge (elektrostatisk udladning). Mange mennesker udsættes regelmæssigt for elektrostatiske udladninger. Personopladning opstår f.eks. gennem friktion af beklædningsgenstande, som gnides mod møbler, men også ved kontakt med andre møbeloverflader. Gener i forbindelse med statisk elektricitet opstår bl.a., når en opladet person aflades ved at berøre en ledende genstand. Det kan være et dørhåndtag af metal, et stålskab eller lignende og kan give personen et ubehageligt stød. Udledninger kan også forekomme på grund af friktion mellem forskellige plasttyper, som f.eks. plastpallen og lastens indhold. Hvis indholdet af lasten består af væsker, pulvere eller gasser, kan dette skabe en eksplosionsfare.

Plastpaller og ESD

Plastpaller kan forårsage friktion og opbygge statisk elektriske ladninger. Derfor er det vigtigt at slippe af med statisk elektriske ladninger på en kontrolleret måde. Fordi hvis lasten – som er på pallerne – består af stoffer med en eksplosionsfare, kan dette have en irriterende og endda meget farlige konsekvenser. De små gnister, der frigives fra en ukontrolleret statisk udladning, kan forårsage, at farlige gasser, pulvere eller væsker, kan eksplodere. Det kan også forårsage skader på kredsløb, der er til stede i alle former for elektronik.

ESD sikre paller

Uden ESD beskyttelse, kan produkterne på pallerne blive beskadiget, eller der kan opstå eksplosionsfare. For visse typer af last – der er følsomme over for ESD – er det vigtigt nøje at kontrollere, hvilken type palle der er bedst egnet. Den ESD sikre palle er lavet af ledende plastik, der fjerner statisk elektricitet på en kontrolleret måde.Disse paller anvendes til beskyttelse mod tidlige fejl eller skader som følge af elektrisk udladning i de forskellige applikationer. Q-Pall kan producere og levere paller baseret på HDPE eller PP polymerharpiks med særlige sorte kulstofprodukter. Disse paller sikrer en kontrolleret udladning. De opnåelige modstandsniveauer er <103 (Ω cm) for PP og 104 (Ω cm) for HDPE.

Ønsker du at vide mere om vores ESD sikre paller, eller har du andre spørgsmål vedrørende vores sortiment? Så er du velkommen til at kontakte os. Vi er glade for at hjælpe dig!

Share this post