5 Produktionssteder

Stort forhandlernetværk

Kort leveringstider

Tilpasning mulig

Hvorfor vælge plastpaller i stedet for træpaller?

carbon-footprint2-q-pall-

Hvorfor vælge plastpaller i stedet for træpaller?

Paller er et universelt objekt, der anvendes i hele verden til placering og transport af gods. Nogle gange bruges de endda som transportenhed. Paller bliver lavet i forskellige former, materialer og størrelser. De fleste mennesker kender en træpalle. Men er det berettiget? I denne artikel giver vi gode grunde til at vælge plastpaller i stedet for træpaller.

Omkostningseffektive

Plastpaller er måske lidt dyrere i første omgang i forhold til træpaller. Men vælger du plastpaller i stedet for træpaller, vil du i sidste ende spare penge. Dette er fordi plastpaller er mere holdbare og vil holde længere. Man skal ikke spare penge noget, som enhver virksomhed ønsker.

Less CO2 Mindre CO2

Fordi plastpaller er lettere end træpaller, kan du have en højere nettobelastning, og transportere mere gods til samme pris. Det vil i sidste ende betyde, at mængden af CO2-udledningen fra godstransport vil falde. Dette skyldes, at man kan transporterer mere gods per fragt. Det sparer ikke kun din virksomhed penge, men du bidrager også til en grønnere verden.

Bortset fra de sædvanlige vurderingskriterier, såsom pris og kvalitet, bliver kulstoffodspor mere almindelige beslutningsparameter for kunder, der ønsker at sammenligne produkter. Q-Pall bruger også resultaterne af kulstoffodspor analyse som benchmark, og en forudsætning for at forbedre miljøpræstationer af deres produkter. Gennem strenge designmål for energi og materiale effektivitet og den unikke produktionsfilosofi, hvor produkter bliver produceret så tæt på kunden som muligt, så transportafstanden minimeres, Q-Pall søger yderligere at minimere udledningen af drivhusgasser. Der er miljøvaredeklaration (Environmental Product Declaration – EPD) dokumenter til rådighed for alle typer af plastpaller.

Bæredygtigt valg

Produktionen af disse paller er yderst bæredygtig, på den måde de er produceret, og kan derefter helt genbruges. På grund af deres holdbarhed, har pallerne også ekstra lang levetid. Træpaller behandles ofte for at være vejrbestandigt, med plastpaller er dette ikke nødvendigt. Derudover er der risiko for at træpaller kan skade produkterne med splinter. Det siger sig selv, at med plastpaller, er dette ikke tilfældet.

Risikoforebyggelse

Træpaller skal behandles og repareres efter et stykke tid for at holde kvaliteten. Fordi paller rejser over hele verden, er der derfor også en betydelig chance for at skadedyr og bakterier ender i træpallerne. Dette er årsagen til mange lande har sat strenge regler for at stoppe spredningen af sygdomme og bakterier via disse træpaller. Den internationale plantebeskyttelseskonvention (The International Plant Protection Convention – IPPC) har sat flere krav, en træpalle skal opfylde. For eksempel skal de behandles således, at der ikke er flere organismer i træet. Fra januar 2010 og frem, alle nyligt godkendte EPAL paller opfylde de opstillede krav. Dette er også angivet på pallen. Der findes imidlertid også mange brugte paller i omløb. Disse træpaller kan også være produceret før år 2010. Uden ekstra sortering, der er ingen sikkerhed på dette område. Dette kan skabe uheldige situationer, såsom chancen for, at din forsendelse bliver sendt tilbage til grænsen. Bortset fra at dette er besværligt, kan det også blive meget dyrt. Hvis du køber plastpaller, vil denne situation ikke opstå, og du har altid 100% sikkerhed.

Ønsker du mere information om vores plastpaller og deres fordele? Så tag et kig på vores store udvalg. Selvfølgelig, hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os.

Share this post