5 Produktionssteder

Stort forhandlernetværk

Kort leveringstider

Tilpasning mulig

Hygiejniske paller, hvad handler det om?

gele-heftruck-

Hygiejniske paller, hvad handler det om?

Der er mange forskellige paller. Især når det kommer til plastpaller, er der mange forskellige modeller. De er velegnede til transport og opbevaring af meget forskelligartede produkter. Derfor er det vigtigt, at når du vælger en palle, skal du tage højde for, hvilken belastning den skal kunne bære. Det er også vigtigt at overveje transportmåden og oplagringen. Hygiejnepaller er ideelle til produkter, der skal beskyttes mod skadedyr, bakterier og svampe. Men hvordan virker det?

HACCP industrier

Virksomheder, der håndterer fødevarer skal gøre det på en sikker og hygiejnisk måde. De skal overholde reglerne  fra HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points), også kendt som reglerne om fødevarehygiejne. Det er virksomhedernes ansvar at forhindre deres produkter, evt. Vil gøre forbrugerne syge. Dette ansvar gælder også for transport og opbevaring af produkter. HACCP-reglerne omfatter også produkter der skal afkøles, samt letfordærvelige produkter, hvis hygiejnen ikke opfylder den korrekte standard.

Opbevaring og transport

Under transport og opbevaring skal råvarer, halvfabrikata og andre produkter håndteres korrekt. Det siger sig selv, at emballagematerialet skal give beskyttelse. Men det er ikke alt – transportformen er også vigtig. Dette skal gøres på en måde, der minimerer risiciene.

Hygiejnisk palle

Q-Palls hygiejnepaller , også kendt som H1-pallen,er en palle, der er specielt fremstillet til industrier, der skal overholde HACCP-reglerne.Det er vigtigt, at pallen er lavet på en sådan måde, at skadedyr, bakterier og svampe ikke har nogen chance for redebygning og formere sig, fordi det er netop der det udgøre en fare for fødevaresikkerheden. Hygiejniske paller er lavet af plast. Plast er langt mere hygiejnisk end træ – træ er et porøst materiale, som kan være en god til redebygning for skadedyr og insekter. Træ kan også splinter, hvilket udgør en fare for brugeren og de stoffer, der transporteres. Plast er ikke porøst og splinter ikke. Overfladen på den hygiejniske palle sikrer, at der ikke er mellemrum eller sprækker, hvor snavs kan samle sig. De er helt glatte, hvilket reducerer risikoen for uønskede gæster.

Hvornår skal du bruge en hygiejnisk palle

Denne palle er specielt velegnet til fødevareindustrien. Dette vedrører virksomheder, der beskæftiger sig med, at forberede, behandle, forarbejde, emballere, transportere og distribuere fødevarer og/eller levnedsmidler. Q-palls sortiment omfatter forskellige hygiejnepaller. Du kan vælge mellem forskellige størrelser og forskellige belastningskapaciteter.

Vil du vide mere om vores hygiejnepaller? Eller har du andre spørgsmål vedrørende vores sortiment? Er du velkommen til at kontakte os. Vi er her for at hjælpe dig!

Share this post