5 Produktionssteder

Stort forhandlernetværk

Kort leveringstider

Tilpasning mulig

Plastpaller og miljøbevidsthed, alt hvad du behøver at vide

carbon-footprint-q-pall-

Plastpaller og miljøbevidsthed, alt hvad du behøver at vide

Når du skal til at vælge paller, skal du først se på, hvad pallen skal bruges til, og hvilken funktion der kræves til dette. Du har også valget mellem en træpalle og en plastpalle. Dette valg er i stigende grad forbundet med en miljøbevidst virksomhed. Virksomhedernes sociale ansvar er et vigtigt tema for flere og flere virksomheder. Hvad betyder en plastpalle i dette sammenhæng? Vi vil forklare alt, hvad du behøver at vide om plastpaller og miljøbevidsthed.

Carbon Footprint

Miljøet er et vigtigt tema. Vi bliver mere og mere bevidste om vores påvirkning af miljøet og de deraf følgende klimaforandringer. CO2-emissioner, eller kulstof, spiller en vigtig rolle. CO2 er den vigtigste drivhusgas der udledes af mennesker. Klimaaftrykket eller carbon footprint er et mål for CO2-emissioner ved brug af fossile brændstoffer i trafik, luftfart, elproduktion, opvarmning mv. Mange virksomheder har haft drivhusgasser som et emne i temmelig lang tid. Udledningen af drivhusgasser påvirker klimaet på jorden, på land, til vands og i luften. For at få et godt billede af de miljømæssige konsekvenser af plastpaller, er det besluttet at beregne carbon footprint af disse produkter. For at bestemme carbon footprint, ækvivalenter der er nødvendige for at producere en palle, udtrykt i kilogram (kg CO2-ækv.). De fleste CO2-emissioner skyldes udvinding af råmaterialer, transport og produktion af slutprodukter.

Carbon Footprint and Q-Pall

Endvidere bliver carbon footprint en stadig vigtigere beslutningsparameter for virksomheder, der ønsker at sammenligne produkter, ud over kriterier som pris og kvalitet. Selvfølgelig spiller dette også en rolle i plastpaller. Q-Pall anvendes resultaterne af carbon footprint analyse for plastpaller som en baseline måling og udgangspunkt for forbedring af miljøpræstationer af sine produkter. Innovation er vigtig, også i udviklingen af nye typer af paller. Vågenhed for bæredygtighed spiller helt sikkert en stor rolle i dette. Gennem strenge design mål for energi og materialeudnyttelse, ønsker Q-Pall at minimere sine drivhusgasemissioner. Miljøbeskyttelsesdokumenter (Environmental Product Declaration (EPD)) dokumenter er tilgængelige for alle typer af plastpaller.

Genanvendelse er bæredygtig

Hvis CSR er en vigtig del af din virksomhed, kan du vælge brugte paller. Genbrug af paller minimerer spild af råvarer; en vigtig overvejelse for en bæredygtig virksomhed. Dette gør valget for en brugt plastpalle til et logisk valg. Når du genbruger plastpaller, har du mindre indvirkning på miljøet. Dette kan være noget at overveje med dit valg af brugte paller. Brugte paller er tilgængelige i forskellige modeller og typer.

Vil du gerne vide mere om plastpaller i forhold til miljøbevidsthed? Eller har du andre spørgsmål vedrørende vores sortiment og mulighederne? Er du velkommen til at kontakte os for mere information. Vi hjælper gerne med personlig rådgivning!

Share this post