5 Produktionssteder

Stort forhandlernetværk

Kort leveringstider

Tilpasning mulig

Reglerne for plastpaller

groene-voeten-

Reglerne for plastpaller

Hvis du står og skal til at investere i paller, kan du enten vælge mellem træ- eller plastpaller. Muligheden for at erstatte træpaller med plastpaller, ses ud fra udviklingen omkring bæredygtighed, omkostningseffektivitet og miljømæssige overvejelser. Samfundet bliver mere og mere opmærksom på miljøet. Organisationer er også i stigende grad involveret i dette. Plastpaller passer godt sammen med denne udvikling. Men hvad er egentlig reglerne for plastpaller?

Virksomheders sociale ansvar (CSR)

Virksomheder og organisationer tager mere og mere miljøet i betragtning, når de køber deres produkter. Disse virksomheder har engageret sig i bæredygtig forretning; De behandler miljøet ansvarligt. Dette – ud over forskellige andre aspekter – falder ind under virksomhedernes sociale ansvar (CSR). Inden for CSR, er Carbon Footprint blevet etableret som en benchmark for industrielle virksomheder og organisationer. Carbon Footprint har også indflydelse på plastpalle industrien. Selvfølgelig tager Q-Pall også CSR meget vigtigt.

Hvad er Carbon Footprint?

Jordens klima er påvirket af udledningen af drivhusgasser. Miljøpåvirkningen af plastpaller bestemmes ved at beregne carbon footprint af disse produkter. Ved bestemmelse af carbon footprint, er kuldioxidækvivalenterne nødvendigt for at fremstille en palle – der beregnes således – udtrykt i kg (kg CO2 ækv.). De fleste CO2 emissioner skyldes udvinding af råmaterialer, transport og produktion af slutprodukter. For kunder, der ønsker at sammenligne produkter, bliver Carbon Footprint stadig en afgørende faktor ud over de sædvanlige kriterier som pris og kvalitet.

Q-Pall og Carbon Footprint

Q-Pall bruger resultaterne af Carbon Footprint analysen, som en nul måling og udgangspunkt for at forbedre miljøpræstationen af sine produkter. Gennem stærk konstruktion af målsætninger for energi- og materialeeffektiviteten, Q-Pall ønsker at minimere udledningen af drivhusgasser. Miljø produkterklæring (EPD) documenter findes til alle typer af plastpaller.

Begrænsning af farlige stoffer

Direktivet om RoHS (Restriktion af Farlige Substanser) anvendes af Q-Pall for at bekræfte, at dets produkter er i overensstemmelse med disse retningslinjerne. Materialerne som er beskrevet i RoHS er Pb (bly), Hg (kviksølv), Cd (cadmium), CrVI (hexavalent krom), PBB (polybromerede biphenyler) og PBDE (polybromerede diphenylethere). Denne analyse udføres ved anvendelse af XRF (røntgenfluorescens).

Røntgenfluorescens

XRF (røntgenfluorescens) er en hurtig og ikke destruktiv måde at analysere elementer i forskellige materialer som plast, metal eller jord. XRF analysen kombinerer en høj nøjagtighed og præcision med en effektiv prøve forberedelse til analyse af elementerne Be (Beryllium) U (uran) på en del pr. million (PPM) niveau. Denne analyse er nødvendig for at afgøre, om produkterne overholder retningslinjerne for begrænsning af farlige stoffer.

Q-Pall har gjort bæredygtighed til en af spydspidserne for sin organisation. Q-Pall overholder gældende regler. For eksempel gør Q-Pall ofte brug af genanvendte råmaterialer. Vil du gerne vide mere om reglerne omkring plastpaller og hvordan Q-Pall har integreret det i virksomhedens forretninger? Eller har du andre spørgsmål vedrørende vores omfattende sortiment? Er du velkommen til at kontakte os, vi hjælper dig gerne med gratis information.

Share this post