5 Produktionssteder

Stort forhandlernetværk

Kort leveringstider

Tilpasning mulig

NYT EUROPÆISK HOVEDKVARTER FOR
Q-PALL PLASTPALLER

NYT EUROPÆISK HOVEDKVARTER FOR
Q-PALL PLASTPALLER

Opførelsen af Q-Palls nye hovedkvarter er begyndt. Den nye placering i Veghel ligger langs A50 og forventes at være færdig inden udgangen af dette år. Den nye bygning skal huse både det nye europæiske hovedkvarter og en ny industrihal. Q-Pall er en af verdens førende inden for plastpaller. Den nye placering er nødvendig for yderligere at udvide virksomheden, som blev grundlagt i 2005, og tilbyder også gode muligheder for virksomhedernes sociale ansvar (CSR), hvilket er særligt vigtigt for Q-Pall.

DEN NYE BYGNING

Q-Palls engagement i CSR fremgår af ting som design og opførelse af det nye hovedkvarter og den nye industrihal. Funderingspæle var allerede til stede på byggepladsen, som blev taget i betragtning ved udformningen af placering. Dette sparer ikke kun på byggeomkostningerne, men forhindrer også unødvendig brug af materialer. Den nye konstruktion gør det også muligt for Q-Pall at tage andre vigtige skridt inden for CSR. For eksempel vil en luft/varmepumpe og solfangere ikke mangle på taget, og den nye bygning vil være næsten energineutral.

Bygningens design er døsig og enkel, men takket være store vinduer, store overhæng som er forgrenet ind i facaden, bliver det en smuk bygning. Det er det næste og store skridt i Q-Palls ønske om at producere bæredygtige plastpaller på en effektiv måde.

Q-PALL og plastpaller

Q-Pall er en vigtig europæisk aktør inden for fremstilling af plastemballage, især plastpaller. Det er karakteristisk er, at hos Q-Pall sker produktion af plastpaller på det sted, hvor der er størst mulig efterspørgsel efter disse paller. Dette opnås ved at transportere støbeformene, hvorfra pallerne bliver fremstillet til det lokale produktionssted. Ved kun at transportere af disse støbeforme kan det fører til enorme besparelser i transportkilometer og dermed i CO2- udledningen og udgifter til lastbiler.

Et konkret eksempel: hvis der produceres plastpaller i Holland, der er beregnet til det franske marked, betyder det, at mange lastbiler skal køre den lange tur mod syd og tilbage. Ved kun at transportere støbeformene til Frankrig og producere pallerne lokalt, kan der opnås store besparelser med hensyn til transportkilometer og som følge heraf CO2-udledningen. Vi har i øjeblikket produktionssteder i Balk (NL), Ringe og Marktoberdorf (DE), Ribe (DK) og Nantes (FR).

Q-PALL håndterer hele FORSYNINGSKÆDEN

Q-Pall producerer ikke kun plastpaller. Q-Pall tager sig også af design, distribution og salg. Virksomheden fra Veghel er aktiv i hele forsyningskæden, hvilket betyder, at alle komponenter kan koordineres ordentligt. Et andet vigtigt kendetegn ved plastpallerne er, at de kan genbruges efter deres levetid. Det betyder, at de brugte plastpaller tjener som råmaterialer til de nye paller. Desuden bliver plasten fjernet fra oceanerne, den såkaldte plastiksuppe, en stadig vigtigere bestanddel af de anvendte råvarer. Dette er et andet godt eksempel på de foranstaltninger, som Q-Pall tager i forbindelse med virksomhedernes sociale ansvar.

Share this post